• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε χαμηλά 20 μηνών οι ασιατικές αγορές


    Σε χαμηλά 20 μηνών κινούνται οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα ισχυρών πιέσεων. Παρά την ανάκαμψη των δειχτών στη Wall Street χτες, οι ασιατικές αγορές δεν βρήκαν το πάτημα για να αντιδράσουν σήμερα, ενώ η πτώση του γουάν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6,96 δολαρίων, δεν βοήθησε το επενδυτικό κλίμα.

    Στη ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 0,41% χαμηλότερα ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο Hang Seng (-0,8%) στο Χονγκ Κονγκ.

    Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, κατέληξε 0,39% χαμηλότερα στις 21.185,50 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Showa Denko, Tokai Carbon, Canon και Hitachi Construction.

    Στη N. Κορέα, ο δείκτης Kospi δέχεται ισχυρές ρευστοποιήσεις λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, υποχωρώντας 1,79%. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, κατέγραψαν απώλειες έως και 1,62% ενδοσυνεδριακά, οδηγώντας τον υποκείμενο δείκτη στα χαμηλά του Ιανουαρίου του 2017.

    Ο Sensex στην Ινδία χάνει 0,4%, ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,63% και ο SET στην Ταϊλάνδη κινείται 0,52% χαμηλότερα.

    Στην Αυστραλία, οι μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης ανέκαμψαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να διακρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη, οδηγώντας το δείκτη ASX με οριακή άνοδο 0,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ