ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ράλι έκαναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από την ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα έχει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το πρόσφατο ξεπούλημα στις αγορές κρατικών ομολόγων.
Ο δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 1,3% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%.
Οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, που πρόσφατα δέχθηκαν πλήγμα από τους φόβους για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού της Ρώμης, έκαναν ράλι. Οι μετοχές των Unicredit, Intesa Sanpaolo και BPER Banca σημείωσαν άνοδο μεταξύ 4,5% και 6,5% ενώ ο ευρύτερος ιταλικός τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 6,4%.
Η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 ώρα Ελλάδας αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα εκδοθεί μετά κάποια ανακοίνωση, δήλωσαν πολλές πηγές με γνώση του θέματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέρκυρα: Μεγάλη πυρκαγιά σε εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων – Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής
- Παζάρι της Σπερχειάδας: Μια γιορτή που μυρίζει Ελλάδα, ένα σπουδαίο κοινωνικό αντάμωμα
- Ferrari x Montblanc: Το Prancing Horse συναντά το αστέρι και η γραφή αποκτά νέα οδό έκφρασης
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
