ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ράλι έκαναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από την ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα έχει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το πρόσφατο ξεπούλημα στις αγορές κρατικών ομολόγων.
Ο δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 1,3% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%.
Οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, που πρόσφατα δέχθηκαν πλήγμα από τους φόβους για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού της Ρώμης, έκαναν ράλι. Οι μετοχές των Unicredit, Intesa Sanpaolo και BPER Banca σημείωσαν άνοδο μεταξύ 4,5% και 6,5% ενώ ο ευρύτερος ιταλικός τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 6,4%.
Η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 ώρα Ελλάδας αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα εκδοθεί μετά κάποια ανακοίνωση, δήλωσαν πολλές πηγές με γνώση του θέματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουριστικό έργο στην Ερμιονίδα σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ένα… Champions League εθνικών ομάδων δημιουργεί η UEFA: Το νέο σύστημα των 36 ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
- Κιλιάν Εμπαπέ: Η Coalition Capital, τα 15 εκατ. ευρώ της Καέν και η επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός 27χρονου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.