• ΑΓΟΡΕΣ

    Ποιo νόμισμα θα σπάσει τα ρεκόρ (και θα κερδίσει ) στην περίπτωση του Brexit


    Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley δίνουν 47% πιθανότητα για νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της επόμενης Πέμπτης, και όπως επισημαίνει, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές συναλλάγματος έχουν αποτιμήσει αυτό το ποσοστό. Όπως σημειώνει, υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της πορείας της εμπορικά σταθμισμένης στερλίνας BP και της πιθανότητας που δίνει η αγορά για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε και το ίδιο ισχύει για την ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου.

    Σύμφωνα με την Morgan Stanley, τα νομίσματα που είναι “ευαίσθητα” στο ρίσκο, έχουν την τάση να πραγματοποιούν sell-off  έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.

    iolcus - logoΣτερλίνα: Είναι το πιο εκτεθειμένο στο Brexit νόμισμα από όλα τα νομίσματα του G10 και των αναδυόμενων αγορών. Αποδυναμώνεται στην αβεβαιότητα γύρω από την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αγορές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε οποιαδήποτε σχόλια από τον David Cameron και τον Boris Johnson για να προσδιορίσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία της στερλίνας.

    Ευρώ: Αποδυναμώνεται αρχικά καθώς οι αγορές αμφισβητούν τη δύναμη του συνόλου του ευρωπαϊκού σχεδίου και το αν κάποια άλλη χώρα μπορεί να ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και θα θελήσει να αποχωρήσει από την ΕΕ. Μετά την αρχική αδυναμία, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μπορεί να σταθεροποιηθεί γύρω από 1,05 καθώς η risk-off διάθεση των επενδυτών σημαίνει ότι τα funds της ευρωζώνης δυσκολεύονται να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, σταματώντας έτσι την πτώση του ευρώ.

    Γεν: Αυτό είναι το αγαπημένο νόμισμα της Morgan Stanley για “Buy” , καθώς επωφελείται σημαντικά από την χαμηλή παγκόσμια διάθεση ανάληψης ρίσκου, τον επαναπατρισμό των ιαπωνικών κεφαλαίων από τα assets της ευρωζώνης και την αντιστάθμιση στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

    Ελβετικό φράγκο: Αρχικά ενδυναμώνεται επειδή το Brexit είναι ένα γεγονός που σχετίζεται με την Ευρώπη. Η Morgan Stanley αναμένει την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να παρέμβει στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου για να αποφευχθεί μία απότομη πτώση, αλλά όχι για να αποδυναμώσει ενεργά το ελβετικό φράγκο. Η Μ.S εκτιμά ότι θα παρέμβει αν η ισοτιμία σπάσει το φράγμα του 1,05 μέσα στην ημέρα.

    Δολάριο Καναδά, δολάριο Νέας Ζηλανδίας, δολάριο Αυστραλίας: Όλα αυτά τα νομίσματα εμπορευμάτων έχουν σχετικά μικρή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι θα μπορούσαν κινηθούν σχετικά σταθερά στον πρώτο γύρο των επιπτώσεων από το Brexit. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι το παγκόσμιο περιβάλλον κινδύνων και οι τιμές των εμπορευμάτων. Η Κίνα έχει ένα μεγάλο ποσοστό εμπορικών συναλλαγών με την Ε.Ε, και έτσι οποιαδήποτε παγκόσμια επιβράδυνση του εμπορίου θα αποδυνάμωνε το δολάριο Αυστραλίας το περισσότερο από τα υπόλοιπα.

    Powered by iolcus Investment  ΑΕΠΕΥ 

    iolcus - logo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tha-katastrafi-lira-meta-brexit-lei-g-sachs-etimi-evropei-gia-kathe-endechomeno/54101

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sima-kindinou-apo-credit-suisse-chaos-tou-brexit-ine-edo/53840



    ΣΧΟΛΙΑ