• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στην Ασία ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed

    Χρηματιστήριο


    Με οριακές μεταβολές διεξήχθησαν οι συναλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στην Αμερική, ενώ κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια.

    Όπως όλα δείχνουν, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ οι  Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή και, σύμφωνα, με αναλυτές η συσπείρωση των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων δείχνει ότι αναμένεται μεγάλη μάχη τα επόμενα δύο χρόνια.

    Στην Ασία, οι δείκτες Shanghai Composite και Shenzhen υποχώρησαν κατά 0,68% και 0,5% αντίστοιχα, ενώ στο Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng κινείται 0,3% χαμηλότερα.

    Σε επίπεδο μετοχών, ξεχώρισε η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Τencent Holdings. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα βάλει ηλικιακό περιορισμό στα Online παιχνίδια της μέχρι το 2019. Η Tencent είχε ήδη επιβάλει όριο ηλικίας στη χρήση του διάσημου παιχνιδιού Honor of Kings, έπειτα από παράπονα γονέων τον Ιούλιο του 2017. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, μπορούν να παίζουν το παιχνίδι μόνο για μία ή δύο ώρες την ημέρα. Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν εκδώσει άλλη άδεια νέων παιχνιδιών από τον Μάρτιο. H μετοχή κινείται 0,41% υψηλότερα.

    Στο Τόκιο, ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,10% χαμηλότερα και ο IDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,32%. H αγορά της Ινδίας παρέμεινε κλειστή λόγω εθνικής εορτής.

    O Κοspi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,52 χαμηλότερα και ASX στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,37%.



    ΣΧΟΛΙΑ