• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, ύστερα από τα σχόλια του Powell


    Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι ευρωαγορές, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν το θετικό momentum που χτίστηκε στις χθεσινές συνεδριάσεις των ΗΠΑ, ύστερα από τα θετικά σχόλια του Προέδρου της Fed, Jerome Powell.

    Την Τρίτη, ο Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, αναφέροντας ότι θα παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και θα κάνει ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να “συντηρηθεί η οικονομική ανάπτυξη”, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Fed δεν είναι σε θέση να καθορίσει πώς ή πότε θα ρυθμιστούν τα παγκόσμια εμπορικά θέματα.

    Η αναστάτωση των εμπορικών ισορροπιών συνεχίζει στο μεταξύ να απασχολεί την επενδυτική ψυχολογία. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Πρόεδρος Trump επανέλαβε την απειλή του για την επιβολή δασμών, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι η νέα του πολιτική “θα αρχίσει να ισχύει από την επόμενη εβδομάδα”.

    Με μέρος του σώματος των Ρεπουμπλικανών να έχει εκφράσει διαφωνίες για την εισφορά 5% στις εισαγωγές αγαθών από το Μεξικό, οι εντάσεις και οι διαπραγματεύσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος, αναμένεται να απασχολήσουν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα για το προσεχές μέλλον.

    Βρισκόμενος στο Λονδίνο, ο Trump δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ “δεσμεύτηκαν για μία εκπληκτική εμπορική συμφωνία” με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η χώρα προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι βλέπει “τεράστιες δυνατότητες” από την εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύω χωρών.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,10%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,14%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,04% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,22%.



    ΣΧΟΛΙΑ