Συνολικές προσφορές ύψους 921 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,84 φορές, υποβλήθηκαν στη δημοπρασία την Τετάρτη εντόκων γραμματίων εξαμήνου (διάρκειας 26 εβδομάδων) ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,78%, οριακά αυξημένη από το 1,76% της περασμένης αντίστοιχης διαδικασίας (22/10).

1

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξαμήνου πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ.

Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» από ΕΚΤ: Αυξημένοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Μπρατάκος: Κρίσιμες προϋποθέσεις το σταθερό πλαίσιο για το CO2 και η μείωση του ενεργειακού κόστους

Καραβίας (Eurobank): Το δημογραφικό αντανακλάται στην οικονομία και στην κοινωνία – Πώς μπορεί να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας