• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι VIP τραπεζικές μετοχές ανατρέπουν το αρνητικό κλίμα του ΧΑ


    Αλλαγή τροχιάς αυτήν την ώρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τον τραπεζικό κλάδο να «πρασινίζει» το ταμπλό, ανατρέποντας το πρωινό αρνητικό κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 778 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44 εκατ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ισχύσουν και οι αλλαγές στους δείκτες MSCI που είχαν ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου. Ενώ όμως οι αλλαγές δεν αφορούσαν στις ελληνικές μετοχές, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στα κεφάλαια, οι οποίες σε συνδυασμό με τη διορθωτική πορεία της αγοράς του ΧΑ, μπορεί αποφέρει θετικές εξελίξεις. Επίσης, σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθούν από τον οίκο FTSE οι αλλαγές στους δείκτες FTSE All World.

    Πάντως, τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην αγορά ελληνικών ομολόγων καθώς δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νεότερο προς τους επενδυτές για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη για το θέμα του χρέους, γεγονός το οποίο σβήνει όλο και περισσότερο το σενάριο ένταξης στο QE.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα και η Πειραιώς διατηρούν την ανοδική πορεία, κινούμενες στο +4%. Στο +3% είναι η Τέρνα Ενεργειακή, στο +2,60% η Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Σαράντης και Eurobank.

    Στον αντίποδα, η Jumbo παραμένει υπό πίεση, κινούμενη στο -3%, με την Aegean να ακολουθεί με -1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Grivalia, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΕΕ και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστοδουλάκης: Περιττή και επιζήμια η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Handelsblatt: «Πολιτική ήττα για τον Τσίπρα στο θέμα του χρέους – Γκρινιάρης ο Τσακαλώτος» (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ