• ΑΓΟΡΕΣ

    Τεταμένη η κατάσταση στο ΧΑ ενόψει του EWG


    Με το ταμπλό στα «κόκκινα» και με έντονες διακυμάνσεις έκανε την εμφάνισή του από την τριήμερη αποχή το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο διατηρεί τη συσσωρευτική πορεία που εκτελεί το τελευταίο 10ήμερο. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,44% στις 783 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκεται το EuroWorking Group με μοναδικό βήμα προόδου της ελληνικής κυβέρνησης, την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων για την αξιολόγηση. Ανεξαρτήτως της «παράτασης» που έχει δοθεί, δεν έχουν ακόμη γίνει όλα τα προαπαιτούμενα, ενώ το χάσμα παραμένει ακόμη αγεφύρωτο.

    Η αξιολόγηση λοιπόν είναι το πρώτο ζητούμενο του ΧΑ καθώς εάν πραγματοποιηθεί θα υπάρξουν σημαντικές πρόοδοι από ξένους οίκους.

    Τεχνικά τώρα, η αγορά πλέον είναι αντιμέτωπη και πάλι με τη ζώνη των υψηλών της που θα δώσει συνέχιση της κίνησης. Οι 800 μονάδες του Γενικού Δείκτη και οι 2.115 του FTSE 25 είναι τα δύο βασικά επίπεδα αντίστασης. Ο τραπεζικός κλάδος ανέκτησε μεγάλο μέρος των απωλειών του, ενώ κάποιοι τίτλοι κατάφεραν να φτάσουν και νέα υψηλά επίπεδα.

    Η αγορά ωστόσο δεν φαίνεται να βλέπει αρνητικά τις εξελίξεις για το χρέος ενώ και το spread δείχνει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Είναι φανερό πως η αγορά περιμένει μία μεσοβέζικη λύση στην παρούσα φάση ενώ θετικός οιωνός ήταν και η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.

    Στο ταμπλό τώρα, η Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 3%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Βιοχαλκο, ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, Grivalia, Folli Follie, Eurobank, Alpha Bank και ΟΛΠ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Jumbo.

    Στον αντίποδα, με κέρδη κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Λάμδα, αλλά καμία δεν καταφέρνει να κινηθεί πάνω από το +1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε οι γυναίκες στους άντρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμα για 200.000 οχήματα που εμφανίζονται κατά λάθος ως ανασφάλιστα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεφωνική διπλωματία από τον Ερντογάν για την εκτόνωση της κρίσης στο Κατάρ



    ΣΧΟΛΙΑ