• ΑΓΟΡΕΣ

    Σταθερά κινείται το ΧΑ – Άνοδος κατά 5% για την Λάμδα

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Σε θετικό έδαφος κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τον τζίρο να παραπέμπει σε επιφυλακτικές κινήσεις από αγοραστές και πωλητές. Όπως είναι φυσικό, αβεβαιότητα επικρατεί ένεκα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου καθώς και των αποτελεσμάτων των βρετανικών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 781 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,07% στις 779,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.067,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,65% στις 986,55 μονάδες.

    Το ΧΑ σήμερα δεν είναι στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, ειδικά των ξένων χαρτοφυλακίων, καθώς τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών είναι στο στόχαστρο.

    Από το πρωί τα βλέμματα των traders ωστόσο είναι και πάλι στραμμένα προς το ελληνικό ζήτημα, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και των διεργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο.  Σε στάση αναμονής λοιπόν το ΧΑ,  λόγω του θολού τοπίου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

    Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 5%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με άνοδο 1,48%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Grivalia, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Στον αντίποδα, η Folli Follie, Aegean και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΤΕ, Τιτάν, Motor Oil και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo, ΔΕΗ, Εθνική, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαμαντής Διαμαντίδης: Σχεδιάζει mega deal 115 εκατ. δολ.;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Μειωμένα κατά 24% τα κέρδη του α’ τριμήνου για τον Γ. Προκοπίου



    ΣΧΟΛΙΑ