• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το ΧΑ προσδοκώντας να αγγίξει τις 860 μονάδες

    hedge funds


    Σε ήπια ανοδική πορεία κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα νέα επίπεδα πάνω από τις 850 μονάδες, ενώ είναι εν αναμονή των εξελίξεων για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 856 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο της προσοχής είναι οι έντονες διεργασίες που πραγματοποιούνται προσδοκώντας την έξοδο της χώρας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014. Και ενώ υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μια πρώτη έξοδο στις αγορές, παρά ταύτα αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί απλώς ένα σενάριο, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί.

    Το ΧΑ λοιπόν βιώνει το δίλημμα της ελληνικής κυβέρνησης σχέση με το ζήτημα της δοκιμαστικής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές τις επόμενες ημέρες.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η μετοχή του Μυτιληναίου βρίσκεται στην κορυφή, κινούμενη στο +2,40%, με τη Grivalia να ακολουθεί με +2,26%. Άνω του 1% είναι και τα κέρδη σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Βιοχλακο, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

    Στον αντίποδα, η Eurobank υποχωρεί κατά 0,97%, η ΕΕΕ και η Attica Bank είναι στο -0,7%, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ και Σαράντη. Χωρίς μεταβολή ακόμη οι Alpha Bank, Aegean, Folli Follie, Τιτάν και Φουρλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Φραγκιαδάκης: Η νέα στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας που θα δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Γεωργία με την ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.ΑΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ