• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ανοδική πορεία το ΧΑ – Βουτιά στο -45% για την ΔΕΗ


    Σε συγκρατημένη ανοδική πορεία βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), σε μια συνεδρίαση που στο επίκεντρό της τοποθετείται η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία επανήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς το σημαντικό μέρος του ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,70% στις 812 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ήδη έχει διακινήσει πάνω από 1,8 εκατ. τεμάχια, καταγράφει απώλειες 44,65%, στα 2,12 ευρώ, η οποία επέστρεψε στο ταμπλό μετά από την αναστολή και την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ. Για σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ θα έχει ελεύθερη διαπραγμάτευση, ωστόσο μόνο για τη σημερινή συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μετοχή πλέον προσαρμόζεται στα επίπεδα που αναλογεί η αφαίρεση της αξίας της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με την τελευταία να κινείται με κέρδη 8,96% στα 2,31 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση είναι τώρα στα 473 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ.

    Νέα εποχή και για την μετοχή του Φουρλή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η οποία υποχωρεί κατά 0,51%, μετά την αφαίρεση της Τέρνα Ενεργειακή. Μεγάλη επιχειρηματική “δράση” λοιπόν αναμένεται αυτή την εβδομάδα, καθώς και στις 21-23 Ιουνίου, στο στόχαστρο θα βρεθεί και η μετοχή του Μυτιληναίου, ενόψει της έκδοσης του ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    Στο ταμπλό τώρα, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα πρόσημα, με τη ΓΕΚ Τέρνα, την ΕΕΕ, την Eurobank και τον Σαράντη να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Alpha Bank, Jumbo, Folli Follie, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 2%, ενώ μικρότερα του 1% είναι οι απώλειες σε Λάμδα, Φουρλή, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιες κατηγορίες εργαζόμενων προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» σύνταξη πριν από τα 62

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλεχος ελβετικής τράπεζας δικάζεται ξανά σήμερα για απάτη σε βάρος Ελλήνων επενδυτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο:Τι συμβαίνει με την Intralot και το Enterprise Greece;



    ΣΧΟΛΙΑ