• ΑΓΟΡΕΣ

    «Πισωγυρίσματα» προς τις 840 μονάδες για το ΧΑ – Μεγάλος κερδισμένος ο John Paulson

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co


    Παρά το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), έκανε μια σύντομη στάση στις 850 μονάδες σήμερα, ξαναγύρισε σιγά-σιγά προς τα επίπεδα των 840 μονάδων, κλείνοντας ωστόσο με θετικό πρόσημο.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 844 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 839 και 851 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 102 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,20%, στις 2.186,72 μονάδες, ενώ στο -0,67% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.160,69 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,95% στις 1.106,30 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο John Paulson, o πρόεδρος της Paulson & Co, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, ήταν ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 7,2 εκατ. ευρώ.

    Το ΧΑ είχε να αγγίξει τα επίπεδα των 850 μονάδων από τον Μάιο του 2015, γεγονός που αποτέλεσε ελπιδοφόρο στοιχείο για την πορεία της τότε διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών.

    Οι έντονες διακυμάνσεις της αγοράς το τελευταίο διάστημα είναι απόρροια της πεποίθησης που καλλιεργείται για έξοδο της χώρας στις αγορές.  Το ενδεχόμενο αυτό, θα αποτελέσει καταλύτη των επιπέδων της αγοράς, ιδιαίτερα μάλιστα εάν αυτό επιτευχθεί με ένα “ανεκτό” επιτόκιο.

    Στο ταμπλό τώρα, παρά την ενδοσυνεδριακή της νωχελικότητα τελικά η Πειραιώς έκλεισε με άλμα 4%, με την Εθνική να ακολουθεί με κέρδη 2,22%. Στο +2% έκλεισε η Εurobank, στο +1,63% η Attica Bank, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Motor Oil και Τιτάν.

    Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η Grivalia, η οποία έκλεισε στο -5%, με τις Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα να κλείνουν με απώλειες 3% και 2% αντίστοιχα. Άνω του 1% οι απώλειες σε Aegean, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Jumbo και Folli Follie, ενώ ήπια πτωτικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ΟΛΠ, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοσκοβισί: «Πιστεύω ότι ανοίγει για την Ελλάδα το κεφάλαιο της ανάκαμψης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τραπεζίτες το αποφάσισαν: Πόσα νέα δάνεια θα δώσουν έως το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για το νέο δάνειο



    ΣΧΟΛΙΑ