• ΑΓΟΡΕΣ

    «Πέπλο» ομίχλης σκεπάζει το ΧΑ μέσω του trading τίτλων


    Ως «μπαλάκι του τένις» ανάμεσα σε  αγοραστές και πωλητές, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τους συγκεκριμένους να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενεργοί στη σημερινή συνεδρίαση, δίνοντας σημαντική ώθηση στον ρυθμό συναλλακτικής δραστηριότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,10% στις 824 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

    Οι σπασμωδικές κινήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι και στη σημερινή συνεδρίαση, με τα πρόσημα ακόμη να είναι ευμετάβλητα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πολλά κεφάλαια έχουν αρχίσει να εντάσσουν στα χαρτοφυλάκια τους τις διαφορετικές προοπτικές των τίτλων.

    Παράλληλα, καίριας σημασίας θα είναι τα μηνύματα που θα ακουστούν σήμερα στο συνέδριο του Economist που γίνεται στην Αθήνα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης καλείται να συζητήσει δημοσίως με τον Declan Costello της Κομισιόν και τον Νικόλα Τζιαμαριόλι του ESM σε πάνελ του συνεδρίου, στο οποίο θα μετέχει μέσω Skype και ο εκπρόσωπος της EKT Fransesco Dudi.

    Αρκετοί χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρξουν δείγματα των διεργασιών για την έγκριση του πακέτου δόσεων των 8,5 δισ. ευρώ, αλλά και για τη διαμόρφωση των θέσεων των Θεσμών για τους επόμενους 14 μήνες μέσα στους οποίους θα κριθεί η έξοδος στις αγορές, η είσοδος στο QE και οι αποφάσεις για το χρέος και η ολοκλήρωση ή όχι των μνημονίων.

    Η ψηφοφορία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα. Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε ζήτησε από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να στηρίξουν την καταβολή της επόμενης δόσης, σύμφωνα με την Handelsblatt.

    Στο ταμπλό τώρα, το +4% της Ελλάκτωρ ξεχωρίζει, με τις Grivalia, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Βιοχαλκο να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Σαράντης, Aegean, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank και Μυτιληναίος.

    Στον αντίποδα, ΕΕΕ, Πειραιώς και Τιτάν σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά βρίσκονται οι Motor Oil, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Εθνική και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΘ: Τι ζητούν και τι φοβούνται οι νέοι επενδυτές- Πως οραματίζονται το λιμάνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Όμιλος Μυτιληναίος «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα»! Στα 740,8 εκ. ευρώ η ζήτηση για το ομόλογο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ούζο-μαϊμού κατακλύζει τις διεθνείς αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ