• ΑΓΟΡΕΣ

    «Νωχελικές» κινήσεις χαρακτηρίζουν το ΧΑ


    Ήπια ανοδική πορεία καταγράφει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τις vip τραπεζικές μετοχές να προσπαθούν σιγά-σιγά να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε την προηγούμενη ώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 821 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

    Από την αρχή της εβδομάδας που διανύσαμε η αγορά επιδίδεται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και αναθεωρήσεις θέσεων, χωρίς ωστόσο οι κινήσεις αυτές να λειτούργησαν ως απειλή για τα τρέχοντα επίπεδα των δεικτών, με τις μετοχές να ολοκληρώνουν σταδιακά τις κινήσεις τους.

    Πρόκειται για ένα εξάμηνο αρκετών αναταραχών για την εγχώρια κεφαλαιαγορά, με την αγορά να εμφανίζει σημαντικές αποδόσεις, κυρίως από την 9η Φεβρουαρίου. Μιλάμε για μια ημερομηνία-καταλύτη εφόσον ο γενικός δείκτης έφτανε τις 602 μονάδες, ένεκα της ανασφάλειας και του φόβου που επικρατούσε μέχρι τότε.

    Κυρίως όμως μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, το κλίμα φαινόταν ευοίωνο καθώς η αγορά σταδιακά άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του, φτάνοντας μάλιστα τις 828 μονάδες στις 22 Ιουνίου, μετά δηλαδή από τέσσερις μήνες, όταν η διαπραγμάτευση έλαβε ένα τέλος, με την υποχώρηση της ελληνικής πλευράς.

    Στο ταμπλό τώρα, με τον ΑΔΜΗΕ, τη Βιοχαλκο, τον ΟΛΠ και την Aegean να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Σαράντης, Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.

    Στον αντίποδα, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Φουρλής κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμιά από τις τέσσερις να μπορεί να ενισχύσει την ανοδική της κίνηση πάνω από το 1%. Χωρίς πρόσημο είναι ακόμη αρκετές μετοχές, μεταξύ των οποίων οι ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός! Να πόσα χρήματα έβγαλε το κράτος από τις λίστες φοροδιαφυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 κατασκευαστικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ