• ΑΓΟΡΕΣ

    «Next stop» οι 850 μονάδες για το ΧΑ

    BY6866 Holborn Underground Tube Station Piccadilly Line Platform, London, England, UK


    Ένα βήμα πριν τις 850 μονάδες βρίσκεται το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τη βοήθεια φυσικά των περισσότερων τίτλων.  Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,49% στις 848 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

    Το ορόσημο των 850 μονάδων θα «κατακτηθεί» μέσω δύο διαδικασιών. Είτε μέσω του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος διαγράφει μια νωχελική πορεία, είτε μέσω του συναλλακτικού τζίρου. Οι δύο αυτές προϋποθέσεις δημιουργούν μια αναταραχή στην αγορά, η οποία αναζητά μια δίοδο που θα την βοηθήσει να κατευθυνθεί σωστά.

    Απώτερος στόχος της αγοράς λοιπόν είναι να σπάσει το «φράγμα» των 850 μονάδων. Το γεγονός αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται τις κατάλληλες συνθήκες, όπως ένας τζίρος που θα ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης θα πρέπει να κινηθεί πάνω από τις 1.100 μονάδες, κάτι καθόλου εφικτό όπως έχει φανεί από το προηγούμενο διάστημα.

    Στο ταμπλό τώρα:

    Μετά την χθεσινή δυναμική πορεία του ΧΑ και σήμερα βλέπουμε την μετοχή της Πειραιώς να ενισχύεται κατά 2%, με τις Alpha Bank, Εθνική και Attica Bank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Αδύναμη εμφανίζεται η Eurobank, η οποία δείχνει ότι δυσκολεύεται να ξεπεράσει αποφασιστικά τα επίπεδα πέριξ του 1 ευρώ.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 3%, με τις ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο να σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν και Λάμδα.

    Στον αντίποδα, η Grivalia υποχωρεί κατά 3%, με την Aegean να είναι στο -1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Folli Follie, Φουρλής, Jumbo και Σαράντης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοσκοβισί: «Πιστεύω ότι ανοίγει για την Ελλάδα το κεφάλαιο της ανάκαμψης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Γιώργο Κιμούλη για χρέη στο Δημόσιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για το νέο δάνειο



    ΣΧΟΛΙΑ