• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες ρευστοποιήσεις και μικροδιορθώσεις στο ΧΑ


    Με διορθωτική τάση κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) -μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις- χωρίς όμως να κινδυνεύουν, μέχρι τώρα, τα επίπεδα των 820 μονάδων, ενώ παράλληλα και τα επίπεδα των 830 μονάδων δεν αποτελούν παρελθόν.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,60% στις 822 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

    Αναμένουμε κατοχύρωση των κερδών ή ακόμα και ενίσχυση της ρευστότητας, λόγω του ότι στην πλειονότητά τους οι μετοχές κινούνται σε πολύμηνα, ή και πολυετή υψηλά, τηρουμένων των χαμηλών επιπέδων φυσικά. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αγορά, έχει πληθώρα “επιχειρηματικών” εξελίξεων που θα μπορούσαν να μεταβάλλουν τις ισορροπίες στα χαρτοφυλάκια της, με τους traders να κάνουν ήπιες διορθωτικές αλλαγές.

    Αξίζει να σημειωθεί πως πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης, είναι το αρνητικό πρόσημο και οι έντονες διακυμάνσεις.

    Στο στόχαστρο της  αγοράς τις τελευταίες ημέρες, βρίσκονται οι επιχειρηματικές εξελίξεις, με την έναρξη της δημόσιας προσφοράς για την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 300 εκατ. από τον όμιλο του Μυτιληναίου, να ξεχωρίζει σήμερα.

    Στο ταμπλό τώρα η τραπεζική διόρθωση συνεχίζεται, με ήπιους βέβαια ρυθμούς, ενώ η Alpha Bank αποπλήρωσε τη ρευστότητα που είχε αποκτήσει μέσω εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, βάσει του νόμου Αλογοσκούφη. Η μετοχή της είναι στο -0,91%, με την Eurobank στο -0,60% και τις Πειραιώς και Εθνική με απώλειες άνω του 1%.

    Απώλειες 3% καταγράφει η Grivalia, οι Φουρλής, ΕΕΕ και Σαράντης με πτώση άνω του 1%, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΟΤΕ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Folli Follie, Τιτάν, Jumbo, Aegean και ΟΠΑΠ.

    Στον αντίποδα, η ΔΕΗ δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της μετά τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, καταγράφοντας κέρδη 3%, με τον ΟΛΠ να είναι στο +2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΜΕΤΚΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Alpha Bank: «Bγήκε» από το νόμο Αλογοσκούφη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: Ανεβάζει τον πήχη για το 2017 – Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που επενδύουν



    ΣΧΟΛΙΑ