• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια ανοδική πορεία για το ΧΑ – Απώλεια κατά 4% για την Aegean


    Σταθερή ανοδική πορεία και σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο αν και προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο την επαφή με τις 800 μονάδες, δεν έχει τη δυναμική που απαιτείται για τη δοκιμασία των επιπέδων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,21% στις 790 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

    «Παγιωμένη» μοιάζει και σήμερα η εικόνα της αγοράς, χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις στρατηγικής από «αργοπορημένους» traders, οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν τον ανοδικό αγώνα δρόμου είτε προσδοκούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ενδέχεται λοιπόν να συνεχιστεί αυτή η πορεία της αγοράς, μέχρι να γίνουν ξεκάθαρες οι βλέψεις των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως χθες το πρωί (16 Μαΐου), ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, ένεκα του Eurogroup της 22ης Μαΐου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητώντας για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αμφότεροι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup.

    Στο ταμπλό τώρα, , η Motor Oil, η ΓΕΚ Τέρνα, η Βιοχαλκο η ΔΕΗ και η ΕΧΑΕ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Λάμδα, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Folli Follie, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ και ΟΛΠ.

    Στον αντίποδα, η Aegean σημειώνει απώλειες 4%, με τις ΟΠΑΠ και Jumbo να σημειώνουν απώλειες 2% και 1% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Grivalia.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ώρα αναχωρούν τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ (πίνακας)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γέλια στο αυτοκίνητο που έγιναν θρήνος – Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 7χρονο από την Κρήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς



    ΣΧΟΛΙΑ