• ΑΓΟΡΕΣ

    «Φρένο» στο ΧΑ για τις 800 μονάδες – Πτώση κατά 4% για την Aegean


    Συγκρατημένα θετικά έκλεισε εν τέλει το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) σήμερα (17 Μαΐου), αν και άγγιξε τις 800 μονάδες, δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε συνεδριάσεις, να προσεγγίσει το επίπεδο που είχε να πλησιάσει πριν από την εποχή των capital controls.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 789 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 789 μονάδων (+0,04%) και 800 μονάδων (+1,43%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 124 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά για ακόμη μια φορά έδειξε την αδυναμία της να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στις 800 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι χωρίς τη συμβολή του τραπεζικού κλάδου και του αυξημένου τζίρου δεν μπορεί να σταθεί.

    Η αγορά πλέον έχει αυξήσει την αξία των αποφάσεων των πιστωτών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οποιεσδήποτε εξελίξεις θα πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες έως τις 22 Μαΐου, όταν και το Eurogroup θα επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Στο ταμπλό τώρα, το +3% της Ελλάκτωρ, αλλά και το +2,5% της Βιοχάλκο και το +2% της Λάμδα βοήθησαν τον γενικό δείκτη να διατηρήσει την θετική του πορεία. Θετική ήταν και η επίδραση της Εθνικής και της Motor Oil, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο 2% και 1% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Στον αντίποδα, η Aegean δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, κλείνοντας στο -4%, ενώ η ΔΕΗ ακολούθησε με απώλειες 2%. Άνω του 1% η πτώση σε Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Folli Follie, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Jumbo. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank και Grivalia.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπρούνο Λεμέρ: Ο νέος υπουργός Οικονομίας του Μακρόν (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ