• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιστροφή στις 820 μονάδες για το ΧΑ

    Σκηνή από την ταινία The Big Short. Σκηνοθέτης: Άνταμ ΜακΚέι. Εισπράξεις: 133,4 εκατομμύρια USD. Βραβεία: Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.


    Επέστρεψε στις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) σήμερα, το οποίο ξεπέρασε τη νευρικότητα που υπήρχε στις περισσότερες μετοχές, κλείνοντας τελικά με κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,70% στις 820 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 809 και 823 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 88 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,71%, στις 2.167,57 μονάδες, ενώ στο +0,89% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.080,30 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,65% στις 1.057,45 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως και 1,63%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,79%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,37%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 3,20%.

    Η ήπια μεταβλητότητα υποδηλώνει επενδυτικά κεφάλαια μακροπρόθεσμου προφίλ. Παρά το ράλι που προηγήθηκε η διορθωτική τάση των τιμών είναι περιορισμένη.

    Σύμφωνα με σενάρια των χαμηλότερων ή στάσιμων τζίρων λοιπόν ο Γενικός Δείκτης πιθανότατα θα επιστρέψει σε διαπραγμάτευση εύρους το οποίο περιλαμβάνει την περιοχή των φετινών υψηλών έως τα επίπεδα της πρώτης στήριξης.

    Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία πάνω από τα 6 ευρώ, σημειώνοντας σήμερα κέρδη 6%, με την Alpha Bank να την ακολουθεί με άνοδο 3,37%. Κέρδη της τάξεως του 3% σημείωσε η Πειραιώς και του 2,52% ο ΟΛΠ, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.

    Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι ΕΧΑΕ, Τιτάν, Grivalia, Jumbo και Φουρλής, ενώ στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημείωσαν οι Μυτιληναίος, Σαράντης, Folli Follie, Eurobank και ΜΕΤΚΑ. Άνω του 1% η πτώση σε Motor Oil, Βιοχαλκο και ΑΔΜΗΕ, με τον ΟΠΑΠ να χάνει τα 10 ευρώ, αφού σημείωσε απώλειες 2%.

    Στον Mid Cap, η Αττικής σημείωσε σήμερα άλμα 8,26%, διακινώντας μάλιστα 7,5 εκατ. τεμάχια, με την MIG να ακολουθεί σε συναλλακτική δραστηριότητα με 5,1 εκατ. τεμάχια, αλλά να κλείνει με πτώση 1,16%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια είναι η Φωτεινή Ιωάννου που αναλαμβάνει επιτελική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση και… δημόσιος τομέας συνέβαλαν στην απασχόληση τα τρία τελευταία χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της η WinMedica



    ΣΧΟΛΙΑ