• ΑΓΟΡΕΣ

    Δεν «ρισκάρει» την απομάκρυνση από τις 820 μονάδες το ΧΑ

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Σχεδόν «αδιάφορο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Χρηματιστήριο Αθηνών (XA) όσον αφορά στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, δείχνοντας πρόθυμο να παραμείνει εντός του εύρους μεταβλητότητας του τελευταίου διαστήματος.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,44% στις 824 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.174,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,34% στις 1.037,38 μονάδες.

    Παρά τις προσδοκίες για μια ανοδική πορεία που θα μπορούσε να προσεγγίσει το επίπεδο των 830 μονάδων, το ΧΑ τείνει να διατηρήσει τη σταθερότητα των τελευταίων ημερών, δηλαδή την παραμονή εντός του εύρους των 820 (-+) μονάδων. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι το ταμπλό είναι βαμμένο στα «πράσινα» με τις περισσότερες μετοχές να κινούνται θετικά.

    Η «νωχελική» αυτή κινητικότητα αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται στο +28% έχοντας κινηθεί από τις 650 μονάδες, στα επίπεδα των 820 μονάδων. Την ίδια περίοδο, υπάρχει σημαντικός αριθμός blue chips με υψηλότερες, διψήφιες αποδόσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και ξεπερνούν το 70%.

    Στο ταμπλό τώρα, ξεχωρίζει το +3% της Πειραιώς και το +1% της Βιοχαλκο, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Φουρλής. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ,Μυτιληναίος, Aegean, Jumbo και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, η Motor Oil δέχεται πιέσεις, κινούμενη στο -3%, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2016. Απώλειες 1,36% και 1% σημειώνουν αντίστοιχα οι Grivalia και Σαράντης, ενώ μικρότερη του 1% είναι η πτώση σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και ξαφνικά ο Τσίπρας κάνει «άνοιγμα» για συνεργασία προς το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές εντός 2018 «βλέπει» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι είπε για την υπόθεση Noor1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research



    ΣΧΟΛΙΑ