• ΑΓΟΡΕΣ

    Χωρίς σταματημό «ξεπέρασε» τις 840 μονάδες το ΧΑ


    Σημαντική άνοδο κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) καθώς έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2015, χωρίς να θυσιάσει στο βωμό αυτής της ανόδου σημαντικούς τίτλους. Πρόκειται για μια εν γένει «ευοίωνη» συνεδρίαση, η οποία ήταν απόρροια της βοήθειας των περισσότερων τίτλων.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2% στις 842 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 825 και 847 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 80 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,61%, στις 2.188,50 μονάδες, ενώ στο +1,74% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.161,77 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,80% στις 1.083,23 μονάδες

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο John Paulson, επικεφαλής της Paulson&Co, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 15,3 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, ήταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 1,3 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά φυσικά αναμένει την δύσκολη κατάσταση που θα βιώσει το επόμενο 12μηνο, αλλά πρέπει να αναφερθεί πως οι συνθήκες παρουσιάζουν βελτίωση. Μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα σύννεφα ανάμεσα σε δανειστές – εταίρους θα απομακρυνθούν, ξεδιαλύνοντας την κατάσταση.

    Στόχος της αγοράς είναι ένα δυναμικό άλμα στις 830 μονάδες και εν συνεχεία στις 850 μονάδες. Παρά ταύτα, η διάσπαση αυτή θα πρέπει να γίνει με αποφασιστικό τρόπο και με τζίρο που να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σήμερα ξεπέρασε και τα επίπεδα των 2,30 ευρώ, καθώς έκλεισε με κέρδη 5%, με τη Λάμδα να ακολουθεί με άνοδο 4% και την Πειραιώς με κέρδη 3,62%. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Eurobank, Εθνική, Aegean, Grivalia, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Jumbo, ΟΛΠ και Folli Follie.

    Με κέρδη που ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι ΜΕΤΚΑ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ, με την τελευταία να κινείται στο μεγαλύτερος μέρος της συνεδρίασης «στα κόκκινα». Στον αντίποδα, η ΕΕΕ έκλεισε στο -0,12% και η Φουρλής στο -1,34%.

    Στον Mid Cap ξεχώισε το +17,33% της Quality & Reliability, με τις Unibios, Centric και Creta Farm να κλείνουν με άνοδο άνω του 7%. Ισχυρή και σήμερα η δραστηριότητα και στην Αττική, η οποία έκλεισε με κέρδη 2,59%, ενώ διακίνησε σχεδόν 4 εκατ. τεμάχια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Λάμψιας: Τα ΝΕΑ, το νέο αφεντικό και το επιβλητικό σκάφος των 30 μέτρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξάνονται συνεχώς οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ekol: Οι Τούρκοι που θέλουν να κάνουν το Λαύριο εμπορευματικό hub

     



    ΣΧΟΛΙΑ