• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Απώλειες άνω του 2% στην Κίνα


    Μικτή εικόνα επικρατεί τη Δευτέρα στις ασιατικές αγορές, μετά από μία εβδομάδα ισχυρών απωλειών για τα παγκόσμια χρηματιστήρια, ενώ νέα στοιχεία για την κινεζική οικονομία το Σάββατο, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση της δεύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

    Τα blue chips στη Σανγκάη ηγούνται των απωλειών στις ασιατικές αγορές, με το δείκτη να υποχωρεί νωρίτερα έως και 3,9%. Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 2,18%.

    Το Σάββατο, τα νέα στοιχεία για τα εταιρικά κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας τον Σεπτέμβριο, έδειξαν πέμπτο συνεχόμενο μήνα επιβράδυνσης, καθώς οι πωλήσεις των πρώτων υλών και των μεταποιημένων προϊόντων υποχώρησαν.

    Η Citibank εκτιμά ότι η κινεζική οικονομία θα επιβραδυνθεί σε πραγματικούς όρους στο 6,4% σε ετήσια βάση, το 4ο μήνα «εν μέσω αβεβαιοτήτων στις εμπορικές  συναλλαγές» σε σχέση με ανάπτυξη 6,8% στην αρχή του έτους.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με οριακές απώλειες 0,16% στις 21.150 μονάδες. Ο IDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,56%, ο Sensex στην Ινδία κινείται 1,18% υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 1,53% χαμηλότερα. Με κέρδη 1,11% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο ASX στην Αυστραλία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ