• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές


    Μικτή ήταν η εικόνα στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις ασιατικές αγορές καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται η συνάντηση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, στο πλαίσιο της συνόδου των G20 που λαμβάνει χώρα στην Αργεντινή.

    Οι κινεζικές μετοχές κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος με το δείκτη Shanghai Composite να ενισχύεται 0,81%, παρά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

    Ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 50 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 50,2 μονάδες όπου βρισκόταν ένα μήνα νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι οι 50 μονάδες είναι το benchmark που χωρίζει τη συρρίκνωση (κάτω από τις 50 μονάδες) από την ανάπτυξη (πάνω από τις 50 μονάδες).

    Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 0,34%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 22.338,50 μονάδες, ο IDX στην Ινδονησία υποχώρησε 0,53% και ο Sensex στην Ινδία κινείται σταθεροποιητικά στις 36.145 μονάδες.

    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν η N. Kορέα και η Αυστραλία με τους δείκτες Kospi και ASX να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές 0,82% και 1,58% χαμηλότερα αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ