• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές


    Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις αγορές της Ασίας την Πέμπτη, σε ένα έντονα ευμετάβλητο περιβάλλον καθώς οι επενδυτές παρέμειναν σε ανήσυχοι αναφορικά με την παγκόσμια επιβράδυνση και την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

    Μετά τη χτεσινή αντίδραση των δεικτών στη Wall Street, μικρά κέρδη κατάφεραν να σημειώσουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με το δείκτη MSCI  Asia-Pacific που δεν περιλαμβάνει τις μετοχές της Ιαπωνίας, να ανακάμπτει 0,1%.

    Ο δείκτης αν και έχει καταφέρει να διατηρήσει θετική επίδοση για το Νοέμβριο, μετά από τρεις συνεχείς πτωτικούς μήνες, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έτος έχοντας σημειώσει τη χειρότερη επίδοση από το 2011.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε 0,23% χαμηλότερα και ο Shenzen υποχώρησε 0,18%. Μικρά κέρδη καταγράφει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ(+0,28%).

    Οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία τη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας στη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου και κατά πόσο θα υπάρξει μία εμπορική ανακωχή. Η εμπορική ένταση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών έχει φρενάρει το παγκόσμιο εμπόριο.

    Στο Τόκιο, ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,76% υψηλότερα στις 21.671 μονάδες.

    Στην Ινδία, ο Sensex ενισχύεται 0,2% ο IDX στην Ινδονησία κινείται 0,65% υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,32% χαμηλότερα.

    Ανέκαμψαν οι μετοχές στο Σίδνεϊ, με το δείκτη ASX να κλείνει με άνοδο 0,86% υψηλότερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ