• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να παραμένει στα εταιρικά αποτελέσματα και στα οικονομικά στοιχεία για την Κίνα.

    Τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ ξεπέρασαν τις προσδοκίες, δείχνοντας αύξηση 6,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2019, έναντι του 6,3% της πρόβλεψης. Η βιομηχανική παραγωγή για τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 8,5%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες για αύξηση 5,6%, και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2014, ενώ βελτιωμένα ήταν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία έδειξαν αύξηση 8,7%, έναντι του 8,3% των προσδοκιών.

    Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow δήλωσε χθες στο Fox ότι “είναι ευχαριστημένος με ό,τι βλέπει, αλλα δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις”. Ο Kudlow πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με την κινεζική πλευρά θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, εν μέσω σημαντική προόδου σε πολλαπλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων τα μέτρα επιβολής της τελικής συμφωνίας.

    Πίσω στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιεύει τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών του καταναλωτή στις 11:30 ώρα Ελλάδος, ενώ λίγη ώρα αργότερα, θα ανακοινωθούν τα αντίστοιχα στοιχεία για την περιοχή της Ευρωζώνης.

    Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν και στα εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2019, με τις Morgan Stanley, PepsiCo και LM Ericsson να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Οριακά θετικός διατηρείται ο DAX στο +0,07%, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,06%, ο ΜΙΒ στο +0,26%, ενώ ο FTSE 100 κινείται με απώλειες -0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ