• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές


    Με μικτά πρόσημα κινούνται λίγο μετά το άνοιγμά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τα χθεσινά στοιχεία για τη μεταποίηση σε ΗΠΑ και Κίνα, τα οποία άμβλυναν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

    Ύστερα από την αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα για το Μάρτιο, νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ, υπέδειξαν αυξημένη μεταποιητική δραστηριότητα για το ίδιο διάστημα. Η είδηση  ενίσχυσε το θετικό κλίμα για την κινεζική οικονομία, παραμερίζοντας έστω και προσωρινά, τους φόβους για τον αντίκτυπο που έχει ο “εμπορικός πόλεμος” στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

    Στην Ευρώπη, το βρετανικό κοινοβούλιο δεν κατάφερε να επιλύσει το χάος στο οποίο έχει εξελιχθεί το ζήτημα του Brexit, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για οποιαδήποτε από τις εναλλακτικές προτάσεις αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις 11 ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης που παραχωρήθηκε από το μπλοκ, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις για ένα “ηπιο” Brexit, για ένα δεύτερο δημοφήφισμα, αλλά και για μία μέθοδο εξασφάλισης αποφυγής ενός no deal Brexit.

    Σήμερα η Πρωθυπουργός Theresa May, θα προσπαθήσει να δρομολογήσει μία λύση της κρίσης, σε ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου οι τα διχασμένα μέλη θα συζητήσουν για νέες εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας εθνικών εκλογών.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,56%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,02%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,07% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,21%.



    ΣΧΟΛΙΑ