• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικρά κέρδη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια


    Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω μίας μικρής αισιοδοξίας ότι οι συνομιλίες για το Brexit το Σαββατοκύριακο θα ευοδωθούν.

    Η αγορά είναι επικεντρωμένη εξολοκλήρου σχεδόν, ενώ οι διαπραγματευτές της ΕΕ συναντώνται σήμερα στο πλαίσιο της προσπάθειας να ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια, ενόψει της συνόδου της Κυριακής στην οποία θεωρητικά θα εγκριθεί η συμφωνία.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης επανέλαβε την Πέμπτη την απειλή ότι θα εμποδίσει τη σύναψη συμφωνίας για το Brexit στην περίπτωση που η Μαδρίτη δεν εξασφαλίσει δικαίωμα βέτο στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Γιβραλτάρ.

    Η συμφωνία αναμένεται να συναντήσει σφοδρή αντίσταση και στη Βουλή των Κοινοτήτων από εσωκομματικούς αντιπάλους της βρετανίδας πρωθυπουργού Μέι.

    Σε κλαδικό επίπεδο, ο εύθραυστος κλάδος των τραπεζών υπεραποδίδει, με τις μετοχές των Banco BPM, Unicredit και Intesa Sanpaolo να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%.

    Στη Φρανκφούρτη, ο DAX βρίσκεται 0,38% υψηλότερα, ο CAC 40 κινείται +0,41% και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,22%.

    Στο Μιλάνο ο MIB ενισχύεται 0,67%, ο ισπανικός IBEX καταγράφει κέρδη 0,38% και ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται 0,28% υψηλότερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ