• Μετοχές

    Wood: Οι λόγοι που δηλώνει πολύ αισιόδοξη για τις ελληνικές μετοχές

    • NewsRoom


    Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών μετοχών μέχρι το τέλος του έτους δηλώνει η Wood σε νέα έκθεσή της. Όπως επισημαίνει, οι λόγοι που την κάνουν να είναι αισιόδοξη για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου έχουν σχέση τόσο το μακροοικονομικό περιβάλλον όσο και τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών.

    Πρώτον, όπως επισημαίνει η Wood, οι πολύ χαμηλές πλέον αποτιμήσεις των τραπεζικών τίτλων καθιστούν τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές πολύ ελκυστικές, καθώς διαπραγματεύονται με δείκτη P/TBV στο 0,4. Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν πολύ ισχυρά κεφαλαιακά «μαξιλάρια».

    Δεύτερον, υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες μετοχές και εκτός τραπεζικού κλάδου και η ίδια θεωρεί ότι υπάρχουν τίτλοι που αξίζουν και με το παραπάνω τη σύσταση αγοράς τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

    Ο τρίτος λόγος που κάνει την Wood αισιόδοξη για το ελληνικό χρηματιστήριο έχει να κάνει με τη βελτίωση των προοπτικών για το ελληνικό ΑΕΠ, καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να παρουσιάσει αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2%.

    Αρνητικός παράγων τα ομόλογα

    Ένα αρνητικό που εντοπίζει η Wood αυτήν τη στιγμή αφορά τα ελληνικά ομόλογα, όπως προειδοποιεί. Όπως εξηγεί, το story της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων φτάνει στο τέλος του, καθώς το επίπεδο του 4% είναι σύμφωνα με την Wood ένα δίκαιο επίπεδο αποτίμησης.

    Επίσης, η Wood υπογραμμίζει ότι, παρά τη βελτίωση της οικονομίας, η ανάκαμψη του ΑΕΠ σίγουρα δεν έχει σχήμα «V» (όπως “ορίζεται” η δυναμική ανάπτυξη που συνήθως έρχεται ύστερα από μία μεγάλη πτώση του ΑΕΠ), αλλά σχήμα «L», είναι δηλαδή αργή και με εμπόδια.

    Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, το πολιτικό περιβάλλον είναι σταθερό, κάτι που είναι θετικό για τις αγορές, αν και δεν αποκλείεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, υποστηρίζει η Wood.

    Τα «top picks»

    Τα top picks της Wood από τις τράπεζες περιλαμβάνουν την Alpha Bank, ενώ εκτός τραπεζικού κλάδου επιλέγει ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο, οι οποίες αποτελούν αγοραστική ευκαιρία. Παράλληλα, θεωρεί ότι ο ΟΤΕ και η Grivalia είναι δίκαια αποτιμημένες, σε αντίθεση με την Coca Cola που τη θεωρεί ακριβή. Από τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση προτιμά τις Αegean, Σαράντη, Fourlis και OΛΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαγνήτης το «ομόλογο Βαρδινογιάννη» που έρχεται στην ελληνική αγορά για 90 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To στατιστικό «θεώρημα» που φέρνει κέρδη για τις ελληνικές μετοχές το 2018 και το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Αναβάθμιση για τη μετοχή της Star Bulk. Η νέα τιμή στόχος



    ΣΧΟΛΙΑ