• Μετοχές

    JP Morgan, Citigroup, Goldman: Οι τιμές στόχοι για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα τριμήνου

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Τα βλέμματα στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στρέφουν μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, μετά τις ανακοινώσεις για τα τριμηνιαία αποτελέσματα αλλά και τα σχέδια της διοίκησης της τράπεζας για το 2021.

    Ο οίκος Moody’s χαρακτηρίζει πιστωτικά θετική την μετατροπή του CoCo σε μετοχές, καθώς όπως εκτιμά θα αυξήσει το «μαξιλάρι» απορρόφησης ζημιών, επιτρέποντας την τιτλοποίηση μεγάλου τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της (NPEs), βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του ενεργητικού της τράπεζας.

    Η JP Morgan επίσης εμφανίζεται θετική για το επενδυτικό στόρι της τράπεζας διαβλέποντας ράλι. Δίνει τιμή στόχο τα 2 ευρώ για τη τιμή της μετοχής, καθώς όπως αναφέρει έχει υποχωρήσει σημαντικά, αφού από τις αρχές του έτους η πτώση ξεπερνά το 60%.

    Την ίδια στιγμή, η Citigroup, τοποθετεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς στα 1,40 ευρώ με σύσταση ουδέτερη, «βλέποντας» μεικτό σύνολο αποτελεσμάτων με καλό βασικό ρυθμό αύξησης των εσόδων, ενώ η Goldman Sachs χαρακτηρίζει χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς δίνοντας τιμή στόχο τα 0,95 ευρώ σε ορίζοντα δωδεκαμήνου και ουδέτερη σύσταση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μοντέλο Santander και Intesa με συνθετική τιτλοποίηση και πώληση του δικτύου των POS προωθεί η διοίκηση Μεγάλου

     



    ΣΧΟΛΙΑ