• Μετοχές

    Γιατί τρέχει το «χαρτί» της MIG – 31% τα μετεκλογικά κέρδη στο ΧΑ

    • Δημήτρης Κόκκορης
    θανασης παπανικολαου

    O Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Vivartia


    Κόντρα στο «χλιαρό» ξεκίνημα της χρηματιστηριακής αγοράς πηγαίνει το «χαρτί» της MIG το οποίο και συνεχίζει το ανοδικό μετεκλογικό του ράλι.

    Περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη των σημερινών συναλλαγών, η μετοχή της MIG σημείωνε ανοδικό άλμα της τάξεως του 7,21%  με την τιμή της να βρίσκεται στα 0,11 ευρώ.

    Το νέο ανοδικό άλμα ήρθε σε συνέχεια της χθεσινής έντονα ανοδικής κίνησης που οδήγησε τον τίτλο 9,15% ψηλότερα.

    Στις 13:30, μέσα στα πλαίσια της σημερινής χρηματιστηριακής διόρθωσης, ο τίτλος διαπραγματευόταν στο +1,17%, με την τιμή να  βρίσκεται στο 0,1038€.

    Ήδη στις συνεδριάσεις που έχουν γίνει μετά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η μετοχή της MIG έχει ανέβει κατά 31% με την χρηματιστηριακή αξία του επιχειρηματικού ομίλου να ξεπερνά πλέον τα 100 εκατ. ευρώ.

    Όλα αυτά, στον απόηχο των αισιόδοξων εκτιμήσεων για την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της MIG. Καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θανάσης Παπανικολάου, τόνισε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα επιδράσει θετικά στα μεγέθη του Ομίλου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, η MIG στην περσινή της χρήση επανήλθε στην κερδοφορία με το τζίρο των πωλήσεων της να αγγίζει το περίπου 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 110 εκτ. ευρώ μεταφράστηκαν σε λειτουργικά κέρδη.

    Η άνοδος της μετοχής συνδυάζεται και με σταδιακή αύξηση της αξίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στα 372 χιλ. ευρώ φτάνοντας χθες να κάνει συναλλαγές αξίας 915 χιλ. ευρώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ