Μετοχές

Deutsche Bank: Πώς βλέπει το σχέδιο για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη-Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

  • NewsRoom
Deutsche Bank


Θετικές για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη η Deutsche Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο. H  γερμανική τράπεζα διατηρεί τις συστάσεις «buy» για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής, ενώ διατηρεί σύσταση «hold» για την Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, η τιμή στόχος για την Alpha Bank επιβεβαιώθηκε στα 1,5 ευρώ, για την Εθνική στα 1,4 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,70 ευρώ.

Οι τράπεζες και η κυβέρνηση συμφώνησαν για τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη που αναμένεται να εφαρμοστούν πριν τις 28 Φεβρουαρίου, αναφέρει η Deutsche Bank η οποία θυμίζει ότι όταν επέλθει ο συμβιβασμός, ο οφειλέτης θα λαμβάνει «επιχορήγηση» από το δημόσιο που καλύπτει το 30% της δόσης. Ωστόσο, αν δεν καταβάλλει τη δόση για τρεις μήνες χάνει το καθεστώς προστασίας, κάτι που οδηγεί στον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι με βάση την ανάλυσή της, το σχέδιο είναι πιο θετικό για την Εθνική Τράπεζα καθώς το 44% του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της αποτελείται από ενυπόθηκα δάνεια, ακολουθούμενη από την Alpha Bank με 34% και την Τράπεζα Πειραιώς με 24%.

Σε γενικές γραμμές, τονίζει ο οίκος, πρόκειται για θετική εξέλιξη για τον κλάδο καθώς θα βοηθήσει στη μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Αναδίπλωση» από Βερολίνο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς της Deutsche Bank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σολτς: «Εικασίες» τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank-Commerzbank

MH ΧΑΣΕΤΕ: Deutsche Bank: Ως τα μέσα του 2019 η συγχώνευση με τη Commerzbank


ΣΧΟΛΙΑ