• Μετοχές

    Barclays: «Βγάλτε τα λεφτά από το στρώμα και επενδύστε σε μετοχές»

    • Bloomberg


    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύψετε τα χρήματά σας κάτω από το στρώμα, φοβούμενοι ότι το επόμενο selloff περιμένει στη γωνία, υποστηρίζει ο Will Hobbs, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Barclays στο Λονδίνο. «Όσο πιο μακριά κοιτάζει κανείς στο μέλλον, τόσο λιγότερο χρειάζεται να ανησυχεί για την επόμενη ύφεση και τόσο περισσότερο χρειάζεται να βάλει απλά τα χρήματά του να δουλέψουν και να ξεχάσει τον φόβο του», δήλωσε ο Hobbs σε συνέντευξή του στο Bloomberg News. Και προσθέτει: «Μπορεί η αναμονή να είναι μεγάλη και οδυνηρή για όσους βρίσκονται έξω από την αγορά, με βάση τους δείκτες που κοιτάμε».

    Οι μετοχές παγκοσμίως ξαναπήραν την κατιούσα την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι η αμερικανική Federal Reserve είναι πιθανό να προχωρήσει πιο γρήγορα σε αυξήσεις επιτοκίων και ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο. Υπό το φως αυτών των στοιχείων, η απόσταση που χωρίζει τους «ταύρους» και τις «αρκούδες» των αγορών είναι εμφανέστερη από ποτέ, καθώς η Barclays και η Credit Suisse συμβουλεύουν τους επενδυτές να εστιάσουν στα ισχυρά κέρδη και στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές για την οικονομία είναι λιγότερο αισιόδοξες, καθώς ο Τραμπ στρέφει το ενδιαφέρον από την πολιτική των κεντρικών τραπεζών στον προστατευτισμό.
    Δεν είναι πολύ αργά: Η Barclays προειδοποιεί τους επενδυτές να μην περιμένουν μια νέα κρίση για να αγοράσουν μετοχές

    Η Barclays προειδοποιεί τους επενδυτές ότι δεν πρέπει να περιμένουν την επόμενη ύφεση για να επενδύσουν σε μετοχές, υποστηρίζοντας ότι μολονότι σε έναν μόλις χρόνο από σήμερα οι ΗΠΑ θα συμπληρώσουν την πιο μεγάλη περίοδο σταθερής οικονομικής μεγέθυνσης στην Ιστορία τους, δεν υπάρχει κανένα στατιστικό στοιχεία που να προβλέπει πότε θα τελειώσει ένας οικονομικός κύκλος. Οι παράγοντες που οδηγούν μια οικονομία σε ύφεση, όπως μια πιθανή κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου ή μια χρηματοοικονομική ή γεωπολιτική κρίση, είναι συχνά «τυχαία γεγονότα», που είναι δύσκολο να προβλεφθούν, και ανεξάρτητα από τη διάρκεια του οικονομικού κύκλου, υποστηρίζει η Barclays.

    Επενδύστε στις τράπεζες

    Από τις ανεπτυγμένες αγορές, η Barclays τάσσεται υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών και, ειδικά, των τραπεζών.

    «Παρ’ όλο που η ιστορία δεν είναι πάντα αξιόπιστος δείκτης για το τι θα συμβεί στο μέλλον, φαίνεται να μας λέει πολύ σαφώς ότι, εκτός αν θεωρείς ότι μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει ύφεση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, συνήθως χάνεις αν δεν επενδύεις», τονίζει ο Hobbs.



    ΣΧΟΛΙΑ