Μετοχές

Αμερικανικός επενδυτικός οίκος «ψαλιδίζει» τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

  • NewsRoom


«Μαχαίρι» στις τιμές στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βάζει ο επενδυτικός οίκος Keefe, Bruyette & Woods (KBW), ο οποίος θεωρεί υψηλές τις τρέχουσες τιμές των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς και «βλέπει» πτώση έως και 32% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο οίκος εξαιρεί, ωστόσο, τη μετοχή της Alpha Bank.

Πιο συγκεκριμένα, η KBW αναθεωρεί τη σύστασή της για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε underperform (υποαπόδοση), από market perform προηγουμένως, «κόβοντας» την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 0,80 ευρώ, από 2,80 ευρώ προηγουμένως, ήτοι 32% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, η μέση τιμή στόχος που δίνουν οι αναλυτές διεθνώς για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 2,71 ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει 8 συστάσεις αγοράς (buy), 6 συστάσεις διακράτησης (hold) και καμία σύσταση πώλησης (sell).

Η KBW αναθεωρεί επί τα χείρω τη σύσταση και για την Eurobank, σε underperform  από market perform, όπως και την τιμή στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, στα 0,70 ευρώ από 2,75 ευρώ προηγουμένως, ήτοι σε επίπεδο 14% χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή της.

Η μέση τιμή στόχος για τη μετοχή της Eurobank είναι τα 0,91 ευρώ, με οκτώ συστάσεις αγοράς, 6 διακράτησης και καμία πώλησης.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, ο οίκος «βλέπει» τη μετοχή στα 0,70 ευρώ, από 2,75 ευρώ προηγουμένως, δηλαδή επίσης 14% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ δίνει και σε αυτήν την περίπτωση σύσταση underperform (από market perform).

Η μέση τιμή στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται στα 2,7 ευρώ, με 4 συστάσεις buy, 10 συστάσεις hold και καμία πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Deutsche Bank: Τι συστήνει για τις ελληνικές τράπεζες-Σε ποια μετοχή «βλέπει» περιθώριο ανόδου κατά 188%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το Αμοιβαίο της «3Κ» (των Κανελλόπουλου, Καματάκη, Κουφόπουλου) αναδείχθηκε πρωταθλητής των αποδόσεων


ΣΧΟΛΙΑ