• ΑΓΟΡΕΣ

    Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκε ο χειρότερος μήνας από το 2011 για τις ασιατικές αγορές


    Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκε ο χειρότερος μήνας από το 2011 για τις ασιατικές αγορές, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως οι εντάσεις από τον εμπορικό πόλεμο Κίνας και ΗΠΑ, τις διπλωματικές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία μετά το θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μέχρι και τα πρόσφατα στοιχεία για την οικονομική επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία.

    Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία, δέχτηκε στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση από τα χτεσινά κέρδη της Wall Street, ωστόσο οι απώλειες για το δείκτη το μήνα Οκτώβριο διαμορφώνονται στο 11%, τη χαμηλότερη επίδοση από το Σεπτέμβριο του 2011.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 1,35%, ενώ το κινεζικό γουαν κινήθηκε σταθεροποιητικά στα 6,967 δολάρια. Ωστόσο η τιμή του παραμένει σε χαμηλά δεκαετίας.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο κινεζικός δείκτης μεταποίησης για το μήνα Οκτώβριο υποχώρησε στο 50,2 από 50,8 τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 50,6.

    Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 1,17%, ο Sensex στη Ινδία κινείται με άνοδο 0,52%, ο IDX στην Ινδονησία βρίσκεται οριακά υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,74% υψηλότερα.

    Με σημαντικά κέρδη +2,06% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Nikkei στο Τόκιο ενώ στις επιμέρους μετοχές η Advantest Corp κατέγραψε άνοδο 12,91%, η Kyowa Hakko ενισχύθηκε 10,25% και η Taiyo Yuden (+8,27%).

    Στην Αυστραλία, ο ASX έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 5.830,30 μονάδες.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ