• ΑΓΟΡΕΣ

    Με κέρδη άνοιξε η Wall Street – Βουτιά 25% για το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού

    • NewsRoom


    Τα βήματα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα τόσο σε χώρες της Ευρώπης όσο και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ δίνουν ώθηση στη Wall Street, στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

    Ήδη, πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη χαλάρωση των μέτρων επιτρέποντας το άνοιγμα των καταστημάτων, την ώρα που η Νέα Υόρκη, η οποία έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη, σχεδιάζει την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας από τους κλάδους των κατασκευών και της μεταποίησης, την ώρα που οι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω του ιού μειώνονται σταθερά στην πολιτεία τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ οι θάνατοι από τον κορονοϊό βρίσκονται σε χαμηλό ενός μήνα.

    Ωστόσο, την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η νέα πτώση άνω του 25% του συμβολαίου WTI. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Ιουνίου του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 25,68% στα 12,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το Brent Ιουνίου κινείται με απώλειες 8,30% στα 19,66 δολάρια το βαρέλι.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική τους.

    Αυτή την ώρα o Dow Jones κινείται στις  23.900 μονάδες με άνοδο 0,53%, ο  S&P 500 στις 2.859 μονάδες με άνοδο 0,79% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 8.731,82 μονάδες με κέρδη 1,13%.

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η JPMorgan (2,93%) ενώ ακολουθούν οι Home Depot (1,81%) και η Pfizer (1,63%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Exxon Mobil (-2,39%).



    ΣΧΟΛΙΑ