• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ήπια κέρδη το άνοιγμα της Wall Street – Σε θετικό έδαφος πέρασε το αμερικανικό αργό

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη άνοιξε την Τρίτη η Wall Street, με την αμερικανική αγορά μετοχών να συνεχίζει να λαμβάνει ώθηση από το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών τόσο στις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

    Πάντως, οι επιστήμονες έχουν επιστήσει την προσοχή για τα προσεκτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις, την ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, ενώ πάνω από 55.000 είναι πλέον τα θύματα του κορονοϊού.

    Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, με την Pfizer και  την 3M να ξεπερνούν σε  κέρδη τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ η Caterpillar να σημειώνει μεν καλύτερα του αναμενομένου κέρδη, αλλά  υποδεέστερα έσοδα.

    Παράλληλα, το αμερικανικό αργό, που νωρίτερα πλησίαζε προς το επίπεδο των 10 δολαρίων το βαρέλι, κατάφερε να μαζέψει μέρος των απωλειών του. Αυτή την ώρα, μάλιστα, το συμβόλαιο Ιουνίου κινείται στα 12,99 δολάρια το βαρέλι, έχοντας περάσει σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,21%

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα ο  Dow Jones ενισχύεται στις 24.295,57 μονάδες με κέρδη 0,67%, ο  S&P 500 στις  2.897,38 με άνοδο 0,66% ενώ ο  Nasdaq στις 8.744,15 μονάδες με κέρδη  0,16%, με τους τρεις δείκτες πάντως να υποχωρούν σε σχέση την άνοδο με τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.



    ΣΧΟΛΙΑ