• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ήπια κέρδη οι ευρωαγορές, παρά την αβεβαιότητα για το Brexit


    Με ήπια κέρδη κινούνται λίγο μετά το άνοιγμά τους οι δείκτες της Ευρώπης, εξακολουθώντας να δίνουν περισσότερη βαρύτητα στις χθεσινές ειδήσεις των φοροελαφρύνσεων στην Κίνα, από τη συντριπτική ήττα της Theresa May κατά την ψήφιση της συμφωνίας της για το Brexit. Στην Ασία, οι αγορές σημείωσαν οριακές θετικές μεταβολές, καθώς η ενίσχυση ρεκόρ των 84 δις. Δολαρίων που εισέφερε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μέσω πράξεων ανοικτής αγοράς, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας, δεν ενθουσίασε τους επενδυτές.

    Σύμφωνα με αναλυτές, οι ευρωαγορές φαίνονται να ερμηνεύουν τη χθεσινή ήττα της May περισσότερο ως μια πιθανή αφορμή για παράταση της προθεσμίας του άρθρου 50, παρά ως την αιτία για μια χαοτική εξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η στερίνα έχασε ως κα 1,50% έναντι του δολαρίου, επανερχόμενη όμως πολύ σύντομα στα επίπεδα του 1,2885 που διατηρούσε προηγουμένως.

    Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα βιώνει μια μικρή πολιτική κρίση, με τον αρχηγό των Εργατικών, Jeremy Corbyn, να καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης των Συντηρητικών. Η ψήφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με τη νίκη της May να αναμένεται ως το σίγουρο αποτέλεσμα.

    Στα ταμπλό της Ευρώπης, οριακά κέρδη +0,10% καταγράφει ο DAX, ΣΤΟ +0,35% βρίσκεται ο CAC 40, στο +0,78% ο MIB, ενώ στο -0,15% βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600, σημειώνει άνοδο +0,35%.



    ΣΧΟΛΙΑ