• ΑΓΟΡΕΣ

    Μάχη για θετικό πρόσημο έδωσαν οι ασιατικές αγορές


    Μάχη για θετικό πρόσημο έδωσαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ανέστειλε τις προσδοκίες των επενδυτών για μία εμπορική ανακωχή με την Κίνα στην επικείμενη σύνοδο των G20 στα τέλη της εβδομάδας.

    Σε συνέντευξη στη Wall Street Journal, o Donald Trump ανέφερε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, στα 200 δισ. δολάρια.

    Επιπλέον ανέφερε ότι είναι «πολύ απίθανο» να δεχτεί το αίτημα της Κίνας για να μην προχωρήσει στις επικείμενες αυξήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιανουαρίου.

    Στον απόηχο, οι κινεζικές μετοχές δεν κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε οριακά χαμηλότερα ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,49%.

    Οι ιαπωνικές μετοχές αντιστάθηκαν των πιέσεων. Ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,81% υψηλότερα στις 21.972 μονάδες.

    Ο δείκτης Sensex στην Ινδία υποχωρεί 0,19%, ο IDX στην Ινδονησία είναι αμετάβλητος και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,79% υψηλότερα.

    Ανέκαμψαν οι μετοχές στο Σίδνεϊ, μετά τις χθεσινές πιέσεις, με το δείκτη ASX να κλείνει με άνοδο 1%.



    ΣΧΟΛΙΑ