• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές, παρά τις νέες απειλές Trump


    Με κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές, ακολουθώντας τις ανοδικές συνεδριάσεις της Ασίας, παρά τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Trump για νέους δασμούς στα κινεζικά αγαθά.

    Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ότι θα μπορούσε να αξήσει τους δασμούς από το υφιστάμενο 25% σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, για προϊόντα αξίας 30 δισεκ. δολαρίων, σε περίπτωση που ο Xi Jinping δεν παραβρεθεί στη σύνοδο G20 στα τέλη Ιουνίου. Παρόλα αυτά, οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν υψηλότερα, ύστερα από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να ενισχύσει το νόμισμά της.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο η στερλίνα έπεσε κάτω από τα 1,27$, ύστερα από τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το ΑΕΠ, τα οποία υπογράμμισαν τις ανησυχίες για την οιοκνομική κατάσταση της χώρας. Οι επενδυτές θα δώσουν προσοχή στα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία δημοσιεύονται στις 11.30, εν μέσω έντονων αμφιβολιών για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

    Οριστικοποιήθηκε χθες η λίστα των δέκα υποψηφίων που πήραν το χρίσμα για τη διαδοχή της Theresa May στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και στο Πρωθυπουργικό αξίωμα. Η λίστα είναι η πιο μακροσκελής από το 1965, ενώ στις προσεχείς δύο εβδομάδες οι πολιτικοί του κόμματος θα την περιορίσουν στους δύο υποψηφίους, από τους οποίους  τα 160.000 μέλη των Συντηρητικών, θα επιλέξουν τον επόμενο ηγέτη, μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,48%, στη Φρνακφούρτη ο DAX στο 1,03%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,35% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,44%.



    ΣΧΟΛΙΑ