• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο και την εργασία στις ΗΠΑ


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να διατηρούν τις ελπίδες τους ότι οι εντάσεις στο τελευταίο εμπορικό μέτωπο που άνοιξαν οι ΗΠΑ, έναντι του Μεξικού θα αποκλιμακωθούν σύντομα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την καθυστέρηση της επιβολής των νέων δασμών.

    Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και το Μεξικό συνέχισαν συνομιλίες την Πέμπτη, με τον αντιπρόεδρο Mike Pence να δηλώνει ότι η προθυμία της μεξικανικής πλευράς να κάνει περισσότερα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, είναι ένα ενθαρρυντικό  σημάδι. Αναφορικά με την ενδεχόμενη μετάθεση των νέων τιμολογήσεων πέραν της 10ης Ιουνίου, η υπεύθυνη τύπου, Sarah Huckabee Sanders, δήλωσε ότι “η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει”. Νέα συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αποτελώντας ένα βασικό σημείο προσοχής για τους επενδυτές.

    Στις 15:30 οι αγορές θα στρέψουν το βλέμμα τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου ανακοινώνονται τα μηνιαία στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για προσθήκη 180.000 νέων θέσεων κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Υπερβολική απόκλιση από την εκτίμηση αυτή, θα μπορούσε να επηρεάσει τις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αναφορικά με την αύξηση του επιτοκίου, στις 18-19 Ιουνίου.

    Πίσω στο Λονδίνο, σήμερα είναι η ημέρα που αναμένεται η παραίτηση της Πρωθυπουργού, Theresa May, από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Η May  θα διατηρήσει ωστόσο τη θέση της ως πρωθυπουργός, έως ότου βρεθεί ο πολιτικός της διάδοχος.

    Στο Λονδίνο  o FTSE 100 βρίσκεται στο +0,60%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,92%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,60% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,54%.



    ΣΧΟΛΙΑ