• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στη Wall Street, αγνόησε τη βουτιά στα κινεζικά χρηματιστήρια – Σε bear market το αργό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με κέρδη άνοιξαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, η οποία δείχνει έτοιμη να αφήσει πίσω της την ανησυχία που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 361 ανθρώπους, με πάνω από 17.000 κρούσματα.

    Η κατρακύλα των κινεζικών χρηματιστηρίων θεωρήθηκε αναμενόμενη από τους επενδυτές στην Αμερική, καθώς είχαν παραμείνει κλειστά από τις 24 Ιανουαρίου. Άλλωστε, η κεντρική τράπεζα της Κίνας έσπευσε να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την παροχή ρευστότητας 173 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την οικονομία και να καθησυχάσει τις αγορές.

    Έτσι, στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, o βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 28.399,81 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 21 έκλεισαν με θετικό και 9 με αρνητικό πρόσημο. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της  Nike (+3,22%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Verizon (-2,20%).

    Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,34% στις 9.273,40 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο +0,73% και τις 3.248,92 μονάδες.

    Τα κέρδη των μετοχών έφεραν μικρές απώλειες για τον χρυσό στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να υποχωρεί κατά 0,4% στα 1.582,40 δολ. ανά ουγγιά.

    Ακόμα χειρότερα πάντως ήταν τα πράγματα για τις τιμές του αργού, το οποίο δείχνει πως επηρεάζεται υπερβολικά από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία της Κίνας. Το αμερικανικό αργό μπήκε πλέον σε bear market (περισσότερο από 20% χαμηλότερα από το υψηλό της 6ης Ιανουαρίου) καθώς η τιμή του βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

    Στο Λονδίνο, το brent παραδόσεως Απριλίου σημείωσε βουτιά 3,8% και έκλεισε στα 54,45 δολ. το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ