• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη άνω του 4% στην Κίνα, κόντρα στις γεωπολιτικές ανυσηχίες


    Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι κινεζικές μετοχές την Δευτέρα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών για περισσότερα επιχειρηματικά κίνητρα για τις κινεζικές εταιρείες.

    Οι επενδυτές, άφησαν στο περιθώριο οποιαδήποτε ανησυχία αναφορικά με τη γεωπολιτική ένταση Σαουδικής Αραβίας Δύσης και τις επιπλοκές από την ένταση Ιταλίας Κομισιόν μέχρι και του Brexit.

    Η Σαουδική Αραβία παρέμεινε στο προσκήνιο, καθώς το Ριάντ χαρακτήρισε την Κυριακή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκγι «τεράστιο και σοβαρό λάθος», αλλά προσπάθησε να προστατέψει τον ισχυρό πρίγκιπα. Το Σάββατο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, άσκησαν πίεση  στη Σαουδική Αραβία για περισσότερες απαντήσεις, αφού το Ριάντ παραδέχτηκε ότι ο δημοσιογράφος πέθανε στο προξενείο μετά από εβδομάδες άρνησης.

    Η Κίνα σκέφτεται να προχωρήσει σε περικοπή των φόρων, 1% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος, ενώ η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα σχέδιο των νέων κανόνων για τις φορολογικές εκπτώσεις που είναι διαθέσιμες σε ιδιώτες. Ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη άνω του 4% ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 2,06%.

    Στην Ιταλία, η Moody’s την Παρασκευή, υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ιταλίας, μία βαθμίδα πριν το «junk». Το αξιόχρεο περνά από τη βαθμίδα Baa2 στη βαθμίδα Baa3, κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία βρίσκεται στο τελευταίο επίπεδο πριν οι τοποθετήσεις στα αξιόγραφα του ιταλικού δημοσίου να πάψουν να θεωρούνται επένδυση και να περάσουν στο φάσμα των τοποθετήσεων που θεωρούνται κερδοσκοπικές, των «σκουπιδιών», στην ορολογία των οίκων αξιολόγησης.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei από απώλειες 1% στην αρχή της συνεδρίασης, έκλεισε 0,41% υψηλότερα στις 22.624 μονάδες.

    O Sensex στην Ινδία κινείται με άνοδο 0,4%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται οριακά χαμηλότερα και ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,23%.

    Οριακή άνοδο κατέγραψε ο Kospi στη Ν. Κορέα, ενώ o ASX στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες 0,58%.



    ΣΧΟΛΙΑ