ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η JP Morgan εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές των ελληνικών τράπεζων, βλέποντας ισχυρούς καταλυτές που θα οδηγήσουν στο re-rating των μετοχών.
Σε σημερινή έκθεσή της, χαρακτηρίζει «μεγάλη ευκαιρία» το σχέδιο Ελλάδα 2.0 για τον κλάδο και συστήνει overweight (υπεραπόδοση) για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Τον τελευταίο χρόνο, οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες έχουν μετατοπιστεί αισθητά προς το θετικότερο, επισημαίνει η JP Morgan. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατάφεραν να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 17 δισ. ευρώ περίπου.
Τιμές στόχοι
Για την μετοχή της Alpha Bank η JP Morgan τοποθετεί την τιμή στόχο στα 1,50 ευρώ. Δίνει 1,10 ευρώ για τη Eurobank και 3,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Τέλος, για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η σύσταση είναι ουδέτερη και η τιμή στόχος τα 1,90 ευρώ ανά μετοχή.
Η JP Morgan επισημαίνει ότι τα περιθώρια ROTE των ελληνικών τραπεζών είναι στο 8%-9% έως το 2023, με αποτίμηση 0,43 φορές το δείκτη εσωτερικής αξίας (P/TBV) το 2022. Αυτό, αποτελεί μια ελκυστική προοπτική μεσοπρόθεσμης επαναξιολόγησης.
Μετά από χρόνια απομόχλευσης, η αύξηση των δανείων των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, με πιο υγιείς ισολογισμούς, βελτίωση της ζήτησης για δάνεια και την επικείμενη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
Η δυναμική ανάπτυξης και απόδοσης υποτιμάται από την αγορά, τονίζει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση στο οικονομικό κλίμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε
- Βαξεβάνης: «Κοινές παρακολουθήσεις ΕΥΠ–Predator υπό την «ομπρέλα του Μαξίμου»
- Ρωσικό πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα η τιμή του από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία