• ΑΓΟΡΕΣ

    James Bullard (Fed): Έχουμε ορίσει το επιτόκιο στο κατάλληλο επίπεδο για την ώρα

    • NewsRoom


    Σε «ικανοποιητικό στάδιο» κρίνει ότι βρίσκεται το επιτόκιο της Federal Reserve ο πρόεδρος της St Louis Fed, James Bullard, μετά την αιφνιδιαστική μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα την Τρίτη στο εύρος 1%-1,25%.

    «Έχουμε ορίσει το επιτόκιο στο κατάλληλο επίπεδο για την ώρα, δεδομένων των πληροφοριών που έχουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

    Η δήλωση του Bullard υποβαθμίζει τις προσδοκίες για ενδεχόμενη νέα μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ κατά την επικείμενη επίσημη συνεδρίασή της στις 17-18 Μαρτίου.

    «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να έχετε μεγάλες προσδοκίες από τη συνεδρίαση του Μαρτίου», σημείωσε ο Bullard. Όπως τόνισε, με την ανακοίνωση της Τρίτης για μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα η Fed ουσιαστικά επέσπευσε την απόφαση που θα ελάμβανε κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή της. Πρόσθεσε δε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι απίθανο να έχουν σημαντικά διαφοροποιημένα στοιχεία στα χέρια τους κατά την προσεχή συνάντησή τους σε δύο εβδομάδες.

    Ο Bullard τόνισε ακόμη ότι παρά την επιδημία του κορονοϊού εμμένει σε μια «αρκετά καλή» πρόβλεψη για την αμερικανική οικονομία.



    ΣΧΟΛΙΑ