• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρή άνοδος στο Τόκιο, στάση αναμονής στη Σανγκάη


    Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Σανγκάης που κρατάει στάση αναμονής εδώ και δύο ημέρες.

    Οι επενδυτές είδαν το Κογκρέσο να χωρίζεται με τους Δημοκρατικούς να ανακτούν τον Οίκο των Αντιπροσώπων, ωστόσο η Γερουσία παρέμεινε στα χέρια των Ρεπουμπλικανών, κάτι που αφήνει ευχαριστημένα και δυσαρεστημένα και τα δύο κόμματα ταυτόχρονα.

    Ωστόσο, απομακρύνει τον κίνδυνο για άμεσες ακραίες πολιτικές εξελίξεις, αφήνοντας πάντως υη δυνατότητα για να μπει ένα φρένο σε ακραίες θέσεις του Αμερικανού προέδρου. Το άμεσο μέλλον αναμένεται να δείξει πως θα εξελιχθεί η νέα κατάσταση στον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ και ποια θα είναι η επίπτωση σε ζητήματα όπως ο εμπορικός πόλεμος.

    Με τις εκλογές να έχουν φύγει από τον επενδυτικό ορίζοντα, οι αγορές επικέντρωνονται στη σημερινή απόφαση της Federal Reserve αναφορικά με την επιτοκιακή πολιτική της. Αν και δεν αναμένεται κάποια αύξηση σήμερα, οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

    Στη Σανγκάη, οι επενδυτές κράτησαν στάση αναμονής, με το δείκτη Shanghai Composite να κλείνει 0,22% χαμηλότερα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται οριακά υψηλότερα.

    Ισχυρά κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, σημειώνοντας κέρδη 1,83%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται 0,9% υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα τερμάτισε τις συναλλαγές 0,67% υψηλότερα.

    Κλειστή παρέμεινε και σήμερα η αγορά στην Ινδία λόγω εθνικής γιορτής, ενώ ο ASX στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,53%.



    ΣΧΟΛΙΑ