• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρές απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, θετική ωστόσο η εβδομάδα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Η ανησυχία γύρω από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία της Κίνας επέστρεψαν στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με απώλειες τις συνεδριάσεις της Παρασκευής στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, παρά τα καλά νέα για την ισχυρή απασχόληση στις ΗΠΑ.

    Η S&P προειδοποίησε ότι η οικονομία της Κίνας έχουν πληγεί από την επιδημία, υποβαθμίζοντας την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της από το 5,7 στο 5%. Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωνε την διοχέτευση  1,6 τρισ. γουάν (243,88 δισ. δολάρια) ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα.\

    Από την άλλη, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 225.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, την ώρα που ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε ελαφρώς στο 3,6%.

    Έτσι την Παρασκευή ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 277 μονάδων (-0,9%) στις 29.103 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,5% στις 3.328 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση 0,5% στις 9.521 μονάδες.

    Πάντως οι απώλειες της Παρασκευής δεν στάθηκαν ικανές να χαλάσουν τη γενικότερη εικόνα της εβδομάδας, με τον Dow Jones να ενισχύεται σε εβδομαδιαία βάση κατά 3%, τον S&P 500 κατά 3,2% και τον Nasdaq κατά 4%.



    ΣΧΟΛΙΑ