• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες μεταβολές στη Wall Street, αμετάβλητος έκλεισε ο Dow Jones – Πτώση για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο εμπορικός πόλεμος και οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και τα αποτελέσματα για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

    Το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών περιορίστηκε μετά από δημοσίευμα του Reuters το οποίο ανέφερε, με βάση δήλωση αξιωματούχου, πως η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την υπογραφή της  προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας («πρώτης φάσης») ενδεχομένως θα αναβληθεί για τον Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν το Πεκίνο να πιέζει για την κατάργηση των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Την ίδια ώρα, αρνητικά για τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου λειτούργησε η πτώση στις τιμές του αργού, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, κατά 7,9 εκατ. βαρέλια.  Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,5% στα 56,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent, παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,9% στα 61,74 δολάρια το βαρέλι.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.492,56 μονάδες παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 20 έκλεισαν με άνοδο και 10 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των P&G (+1,19%),  Cisco (+1,07%) και McDonald’s (+1,06%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι μετοχές των πετρελαϊκών Chevron (-1,66%) και Exxon Mobil (-2,18%) καθώς και της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens (-2,81%).

    Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% στις 3.075,14 μονάδες ενώ ο  Nasdaq στις 8.410,63 μονάδες,  με πτώση -0,29%.



    ΣΧΟΛΙΑ