• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια πτώση στις ευρωαγορές, ύστερα από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν

    ευρωαγορές DAX


    Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές, ύστερα από την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΠΑ προς το Ιράν με αφορμή την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump,  υπέγραψε τη Δευτέρα μια εκτελεστική εντολή που επιβάλλει νέες κυρώσεις προς το Ιράν, οι οποίες σύμφωνα με το  NBC News θα αποκλείουν τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei και την κυβέρνησή  του από την πρόσβαση σε βασικούς οικονομικούς πόρους.

    Το σινοαμερικανικό εμπορικό μέτωπο εξακολουθεί να απασχολεί την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, με τη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών να βρίσκεται μόλις 3 ημέρες μακριά. Η επιβεβαίωση ότι ο Αντιπρόεδρος Liu He είχε πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξη αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις με τον εμπορικό αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer, και τον υπουργό οικονομικών, Steven Mnuchin, δεν ήταν αρκετή για να μετριάσει την αίσθηση της ανησυχίας, με τις ασιατικές μετοχές να υποχωρούν και τον χρυσό να αγγίζει τα υψηλά 6 ετών, όσο οι επενδυτές επιστρέφουν στα ασφαλή assets.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πιθανότερος αντικαταστάτης της Theresa May, Boris Johnson, δήλωσε χτες στο BBC την πεποίθησή του ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα υποστηρίξει μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, άποψη που αντικρούεται από τα μέλη των Συντηρητικών που αντιτίθενται σε ένα άτακτο Brexit και τα οποίο θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Johnson εξήγησε επίσης ότι η στρατηγική του είναι να χρησιμοποιήσει την απειλή μη συμφωνίας προκειμένου να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει το αμφιλεγόμενο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,44%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,26%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,18% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,41%.



    ΣΧΟΛΙΑ