• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές


    Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στην κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση ανέβαλε τελευταία στιγμή οργανωμένες στρατιωτικές ενέργειες, εγκεκριμένες από τον πρόεδρο Trump, εναντίον του Ιράν χθες το βράδυ, σε μία κίνηση που θα όξυνε δραματικά τα πνεύματα μεταξύ των δύο χωρών. Η επίθεση, που διατάχθηκε ύστερα από την κατάρριψη αμερικανικού drone στο Στενό του Ορμούζ, θα περιλάμβανε αεροπορικές επιδρομές και είχε δρομολογηθεί μέχρι τις τελικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης.

    Έναντι του υπουργού εξωτερικών, Jeremy Hunt θα διαγωνιστεί στο τελευταίο στάδιο της κούρσας για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών το φαβορί, Boris Johnson, όπως έδειξε η τελευταία κάλπη των βουλευτών του κόμματος χθες. Ύστερα από την κατάληξη στους δύο τελικούς υποψηφίους, σειρά έχει το τελευταίο στάδιο της εκστρατείας, που θα περιλαμβάνει τη διατύπωση θέσεων των δύο πλευρών για πιθανό δεύτερο δημοψήφισμα, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ή ακόμη και τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

    Στις 11 θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον βιομηχανικό δείκτη προμηθειών στην Ευρωζώνη. Τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γερμανία εκδόθηκαν λίγο μετά την εκκίνηση της συνεδρίασης, με το αποτέλεσμα (45,4) να είναι ανώτερο των εκτιμήσεων και του προηγούμενου μήνα, αλλά παρ’όλα αυτά χαμηλότερο του του 50, γεγονός που υποδεικνύει συστολή.

    Στη Φρανκφούρτη  ο DAX κινείται στο +0,26%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,31%, στο Παρίσι ο CAC40 στο +0,34% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,39%.



    ΣΧΟΛΙΑ