Κοντά στα 3,8 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα 19 έως 25 Απριλίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του τελευταίου 1,5 μήνα στο επίπεδο των 30 εκατομμυρίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, την περασμένη εβδομάδα, οι πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Καλιφόρνια, του Τέξας και της Νέας Υόρκης ανέφεραν τις μεγαλύτερες αυξήσεις αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.
Πάντως ο ρυθμός νέων αιτήσεων έχει επιβραδυνθεί, ενώ είναι ο μικρότερος του Απριλίου. Το ρεκόρ παραμένει ο αριθμός των 6,9 εκ. αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Παρά ταύτα, τις επόμενες εβδομάδες εκατομμύρια Αμερικάνοι αναμένεται να προστεθούν στη λίστα αυτών που καταθέτουν αιτήσεις.
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, με τους οικονομολόγους να το υπολογίζουν σε άνω του 15%. Το επίσημο ποσοστό θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Aπό Τρίτη 17/2 οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες ανά περιοχή
- Coca-Cola HBC: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2025 – Προτεινόμενο τακτικό μέρισμα €1,20 ανά μετοχή
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Cenergy, Viohalco, Εθνική, Profile
- ΙΦΕΤ: «Μαχαίρι» στα off-label και clawback από τις φαρμακευτικές – Σχέδιο Γεωργιάδη για εξοικονόμηση εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.